Sleepwalker


Sleepwalker #21 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 12:59

Ένας φίλος μου χε πει ότι η μαγεία του post rock συνίσταται στο γεγονός ότι ηχητικά δημιουργεί λόγο των χαρακτηριστικών του μια κινηματογραφική αίσθηση και επομένως μπορεί να συνδυαστεί άψογα με εικόνες. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι σωστό αλλά επίσης θεωρώ ότι το post rock κρύβει μέσα του και έναν έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα που σίγουρα τροφοδοτείται από τα ερεθίσματα τα οποία ο δημιουργός δέχεται, επεξεργάζεται και εν συνεχεία αποδίδει όσο και από τον τρόπο με τον οποίο ο ακροατής προσλαμβάνει όλο αυτή τη διεργασία. Στέκομαι δε σε αυτό το σημείο ιδιαίτερα γιατί σήμερα το Sleepwalker θα ταξιδέψει μέχρι την Ιαπωνία και θα ασχοληθεί με το καινούριο album των MONO το οποίο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως μερικά από τα πιο αγνά συναισθήματα μπορούν να αποδοθούν μέσω αυτής της υπέροχης μουσικής..

Περισσότερα...
 
Sleepwalker #20 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2013 14:21

Ο Καναδάς είναι μόνο Godspeed You Black Emperor; Ε λοιπόν, όχι…Σε πείσμα των καιρών δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το τελευταίο άλμπουμ των Godspeed You Black Emperor! Παρατηρείται σε πολλές λίστες τις τελευταίες μέρες να τοποθετείται ψηλά ή και πρώτο στη λίστα το συγκεκριμένο άλμπουμ και να γράφονται μια σειρά διθύραμβοι. Είναι αυτό αντικειμενικά σωστό να το πράττει κάποιος ; .. Όταν μέχρι και το όνομα του είδους της μουσικής αυτής παραπέμπει στην εξέλιξη και την οποία ούτε με κυάλια δεν την συναντάς στο καινούριο άλμπουμ των Godspeed You ! Black Emperor; ! Σε ένα από τα επόμενα Sleepwalker θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με την καναδέζικη κολεκτίβα και το νέο δημιούργημα της. Τα παραπάνω δε γράφονται για να θιχτούν οι φαν των GY!BE , άλλωστε και ο γραφών είναι ένας από αυτούς, αλλά διότι αν μη τι άλλο οφείλει κανείς να ζητά από ένα τέτοιο μουσικό μέγεθος που καθόρισε γενιές μπαντών στο είδος, το κάτι παραπάνω. Σήμερα εντούτοις θα τιμήσουμε  τη φοβερή σκηνή του Καναδά με την εκτενή αναφορά μας σε μια άλλη μπάντα.. Τους εκ Τορόντο ορμώμενους Do Make Say Think.!

Περισσότερα...
 
Sleepwalker #19 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012 14:12

Το σημερινό Sleepwalker θέλει να ευχαριστήσει ξανά για την στήριξη σας στην προσπάθεια που γίνεται και να ευχηθεί σε όλους να περάσουν όσο πιο καλά αυτές τις γιορτινές μέρες..

Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια δύσκολη εποχή όπου κυριαρχούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης οι οποίες μας επηρεάζουν τους περισσότερους..Καθημερινά η ανεργία αυξάνεται, ενώ τον τελευταίο καιρό η δημοκρατία καταλύεται όλο και περισσότερο από το κράτος...Το βλέπουμε και το βιώνουμε κάθε μέρα άλλωστε.

Περισσότερα...
 
Sleepwalker #18 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2012 17:34

Σήμερα το Sleepwalker δεν πρόκειται να μας ταξιδέψει στη μαγεία της μουσικής κάποιας post rock μπάντας. Συγχωράτε τον γραφόντα αλλά πραγματικά είναι μια από τις στιγμές που αυτή η στήλη έχει την ευκαιρία να συμβάλλεί σε κάτι το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τους ευρύτερους στόχους που στο Sleepwalker έχουμε. Για να γίνω πιο κατανοητός το Sleepwalker είναι ανοιχτό προς καθέναν ο οποίος θέλει να συμβάλλει στην προώθηση του post rock στη χώρα μας και φυσικά δεν γίνεται να μην στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση..Έτσι λοιπόν βρέθηκα να πίνω σοκολάτα ένα βροχερό βράδυ, χαλαρώνοντας και συζητώντας με ένα από τα παιδιά της «Unseen our Voice». Πρόκειται για μια νεοσύστατη ανεξάρτητη post rock κολεκτίβα που στόχο έχει την προώθηση  και υποστήριξη του post rock με κάθε τρόπο. Τα ερωτήματα ήταν πολλά και η συζήτηση αρκετά πλούσια...

Περισσότερα...
 
Sleepwalker #17 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2012 18:59

Σήμερα το Sleepwalker θα παρουσιάσει το νέο album των Beak > . Οι Beak είναι ένα τριμελές project, με εξέχον μέλος τον Geoff Barrow των Portishead, ο οποίος παίζει τύμπανα και κάνει φωνητικά. Ο Billy Fuller είναι η άλλη φωνή και παίζει μπάσο, ενώ ο Matt Williams στα πλήκτρα. Το νέο, δεύτερο τους album, ονομάζεται “>>” και δεν φαίνεται να έχει μεγάλη σχέση με το post-rock και το Sleepwalker

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 8