Combichrist, William Control @ Second Skin, Γκάζι - Αθήνα (13/11/2014) PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 16 Νοέμβριος 2014 13:39

combichrist-0284

Το 13ο βράδυ του φετινού Νοεμβρίου, έμελε να είναι εκείνο, που θα γινόταν τα συναυλιακά εγκαίνια του νέου χώρου του Second Skin Club στο Γκάζι. Όπως είχε ανακοινωθεί, αυτοί που θα αναλάμβαναν «το βάπτισμα του πυρός», θα ήταν οι industrialers, Combichrist, που αποτελούν «πνευματικό παιδί» του Νορβηγού, Andy LaPlegua (που είναι επίσης ιδρυτής των Icon Of Coil). Μαζί τους, βρισκόταν και ο Αμερικανός, William Roy Francis, που άνοιγε τις εμφανίσεις τους στην περιοδεία αυτή, με το σχήμα των William Control.

William_Control_Athens_1311

William_Control_Athens_1311_bΗ γνωστή ρήση: «Κάθε αρχή και δύσκολη», επαληθεύτηκε και εκείνο το βράδυ. Όπως είχε ανακοινωθεί εκτάκτως από τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συναυλία θα ξεκινούσε με τρεις ώρες καθυστέρηση, με πλήρης υπαιτιότητα των καλλιτεχνών, καθώς είχαν αργήσει να αναχωρήσουν το προηγούμενο βράδυ από τη Σόφια της Βουλγαρίας όπου και εμφανίζονταν. Έτσι λοιπόν, ολόκληρος ο αναμενόμενος προγραμματισμός, δηλαδή το στήσιμο της σκηνής, τα sound check των συγκροτημάτων κλπ, καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα, οι William Control, να ξεκινήσουν την εμφάνιση τους λίγο μετά τις 22:30, με πολύ κόσμο (ανάμεσα τους και η αφεντιά μου), να στέκεται ακόμη έξω από το χώρο, περιμένοντας να μπει. Για αυτό το λόγο λοιπόν, συγχωρείστε με που δεν έχω να πω κάτι για το opening act, που είχε αναλάβει το ζέσταμα του κοινού που είχε γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο.

Combichrist_Athens_1311

Κατά τις 23:30 και χωρίς άλλη καθυστέρηση, ήρθε η ώρα για τον κύριο ερμηνευτή της αποψινής βραδιάς, που δεν ήταν άλλοι από τους Combichrist! Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που είχα την ευκαιρία να τους παρακολουθήσω, από τις πέντε που έχουν επισκεφτεί συνολικά την χώρα μας τα τελευταία εννιά χρόνια και κάθε φορά, εμφανίζονται όλο και πιο ανανεωμένοι και εξελιγμένοι. Τους θυμόμουν, στο Gagarin τον Απρίλιο του 2009 (μαζί με Covenant και Aesthetic Perfection) και το επόμενο καλοκαίρι που είχαν ανοίξει στο TerraVibe τη συναυλία των Rammstein. Έκτοτε, έφεραν και νέα στοιχεία στη μουσική τους και την σκηνική τους παρουσία, με την προσθήκη κιθαρίστα και μπασίστα στο δυναμικό τους.

Combichrist_Athens_1311_bΜέσα σε εκείνη τη μια ώρα που βρισκόντουσαν πάνω στη σκηνή, ο Andy και η παρέα του, ερμήνευσαν τραγούδια από σχεδόν ολόκληρη τη δισκογραφία τους, καθώς δεν έλειψαν οι γνωστές επιτυχίες τους (‘Blut Royale’, ‘Get Your Body Beat’, ‘What The Fuck Is Wrong With You?’) και όπως θα ήταν αναμενόμενο και τραγούδια από το πιο πρόσφατο ‘We Love You’. Για άλλη μια φορά, οι Combichrist, απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ένα δυναμικό σόου, όπως αυτοί θα μπορούσαν να κάνουν, αφήνοντας το κατάμεστο από κοινό, Second Skin, σε πλήρη ικανοποίηση. Όσοι δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία, να τους δείτε ζωντανούς επί σκηνής, μην διστάσετε ούτε μια στιγμή, την επόμενη φορά (ας ελπίσουμε πολύ πιο σύντομα από τα τέσσερα χρόνια), να τους απολαύσετε. Το αξίζουν και με το παραπάνω. Μέχρι τότε, ας είναι καλά και το Youtube, για όσο καιρό θα είναι διαθέσιμα εκεί τα βιντεάκια τους, από τις εμφανίσεις στους σε κάθε γωνιά του πλανήτη…

Ανταπόκριση: Πέτρος Μελίδης

Φωτογραφίες: Christina Alossi

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας