Phase Reverse, Headquacke, Full House Brew Crew, Drunk Motherfuckers @ An Club, Αθήνα 01/02/14 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 16:46

Το πρώτο, πολύ ψυχρό βράδυ του Φεβρουαρίου, με βρήκε να κατηφορίζω την Σολωμού στα Εξάρχεια, προκειμένου να βρεθώ στο An Club. Η παρουσία μου εκεί συνέβη εκτάκτως καθώς για λόγους υγείας ο συντάκτης που ήταν να πάει, δεν μπορούσε τελικά να παρεβρεθεί. Εκείνη τη βραδιά λοιπόν, ήταν προγραμματισμένο το πάρτι των Phase Reverse, για την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο με τίτλο 'Phase 2...And Man Created God'. Μαζί τους, ήταν επίσης και οι Drunk Motherfuckers, οι Full House Brew Crew και οι Headquake.

Λίγο μετά τις 21:45, βρέθηκαν πρώτοι στη σκηνή οι Drunk Motherfuckers. Το σχήμα από πέρισυ με τον ντεμπούτο τους '...And Alcohol For All' έχουν κάνει μια δυναμική εισβολή στο προσκήνιο της εγχώριας ροκ σκηνής. Η συνάντηση μας με αυτούς τον τελευταίο χρόνο, όπως θα μπορούσατε να δείτε και στα προηγούμενα μας live reports, ήταν και είναι αρκετά συχνή. Έτσι λοιπόν, το πενταμέλες συγκρότημα, ήταν εκεί με αποστολή να ζεστάνει το κοινό που είχε παρεβρεθεί στο An και που λεπτό με το λεπτό πλήθαινε ολοένα και περισσότερο. Όσοι τους έχετε δει, έστω και μια φορά, μπορείτε να φανταστείτε το τι μας πρόσφεραν και αυτή τη φορά. Βρώμικο stoner - desert rock, με άφθονο αλκοόλ και τον Father W, να χορεύει-παραπατάει σαν μεθυσμένος, κάτι που του έχει γίνει πλέον, κάτι σαν σήμα κατατεθέν. Όσο περνάει ο χρόνος, οι Drunk Motherfuckers, ωριμάζουν, δένουν και γίνονται ακόμα καλύτεροι πάνω στο σανίδι. Η διαφορά προς το καλύτερο, από την τελευταία φορά που τους είχα δει τον περασμένο Μάιο, μαζί με τους Cherries On A Blacklist, ήταν ιδίαιτερα φανερή.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε η ώρα των Full House Brew Crew. Εκείνους, τους είχα δει πριν από περίπου 5 χρόνια σε ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ, στο τότε Sin City (Next και Underworld ακόμα παλαιότερα, που σήμερα ονομάζεται Seven Sins Club). Αν και τους θυμόμουν ως ένα τετραμελές σχήμα, αυτό τελικά εξελίχθηκε ως ένα κλασσικό τρίο (κιθάρα-φωνή, μπάσο, τύμπανα). Όπως τότε, έτσι και τώρα τους διέκρινε μια πολύ καλή και θετική ενέργεια, σε ήχους southern rock-metal, με έντονες επιρροές από Pantera, Down και Metallica, μεταξύ άλλων. To setlist τους όπως ήταν φυσικό, ήταν βασιμένο πάνω στο ντεμπούτο τους, καθώς και από μια διασκευή πάνω στο 'Fuel' των Metallica.

Αμέσως μετά, σειρά πήραν οι Headquake. Πρόκειται για ένα τεραμέλες σχήμα, με έντονες επιρροές από την doom και ψυχεδελική σκηνή της δεκαετίας του '70. Στα πολύ καλά χαρακτηριστικά που έδειξαν, ήταν το άρτιο δέσιμο που είχαν μεταξύ τους. 'Ένα δέσιμο που σίγουρα ήρθε με την πάροδο και την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, που υφίστανται ως σχήμα.

Έχουμε ήδη διανύσει τις 23:30 και η σειρά για τους Phase Reverse, είχε πλέον έρθει. Το τετραμελές σχήμα με έντονα πανηγυρική διάθεση, ήταν έτοιμο για ένα ξέφρενο rock n' roll party. Μέσα σε εκείνη την εμφάνιση, παρουσίασαν ζωντανά όπως θα μπορούσατε να φανταστείτε, τραγούδια από το νέο τους δίσκο. Το συγκρότημα, καθόλη την διάρκεια της εμφάνισης του, επίδειξε πολύ καλή διάθεση με πολύ χαβαλέ και μερικά κρύα ανεκδοτάκια, ανάμεσα στα τραγούδια. Λίγο πριν το τέλος, ανέβασαν στη σκηνή μέλη από σύγκροτήματα όπως οι Potergeist και οι SixforNine, που είχαν παρεβρεθεί στο πάρτυ, προκειμένου να διασκευάσουν τραγούδια, όπως είναι τo 'Ν.Ι.Β' των Black Sabbath και το 'Cowboys From Hell' των Pantera.

Η εμφάνιση-πάρτυ των Phase Reverse, είχε πάρει για τα καλά φωτιά, τόσο που δυστυχώς, έπρεπε να αποχωρήσω λίγο πριν τελειώσει, καθώς έπρεπε να προλάβω τον τελευταίο συρμό του μετρό (απέτυχα να το προλάβω). Όπως και να'χει, η βραδιά εκείνη, αποδείχθηκε μια όμορφη βραδιά, γεμάτη Rock n' Roll, αλκοόλ, γέλιο και χαβαλέ, που θα την θυμόμαστε για πολύ καιρό (παρόλο που ίσως ο Chief, το επόμενο πρωινό, θα το πέρασε με έναν πονοκέφαλο! :-p). Όποτε τύχει και τους πετύχετε στην πόλη σας και έχετε την ευκαρία, να τους δείτε, μην διστάσετε καθόλου. Αξίζει η “Phase” με την πάρτη τους!

Φωτογραφίες από την συναυλία, μπορείτε να δείτε μεταβαίνωντας εδώ

Ανταπόκριση: Πέτρος Μελίδης
Φωτογραφίες: Άννα Μπαρδακά

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας