Dimlight, Humayrah, Wings In Motion, MindThreat @ Κύτταρο Live, Αθήνα 16/03/2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2013 14:08

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της αποκριάς, μόνο φτωχό δεν ήταν, ως προς τα συναυλιακά δρώμενα που λάβαιναν χώρα στην πρωτεύουσα. Έτσι λοιπόν, μετά τη συναυλία των Therapy στο Gagarin μαζί με τους Wish Upon A Star την Παρασκευή, ακολούθησαν το Σάββατο δύο συναυλίες, που αφορούσαν την metal σκηνή. Η πιο δημοφιλής γινόταν σίγουρα και  πάλι στο Gagarin, αυτή τη φορά με τους Sabaton να παίζουν παρέα με τους Eluveitie και τους Wisdom. Ωστόσο, είχα αποφασίσει να παρευρεθώ στην άλλη επιλογή της ημέρας εκείνης, που είχε να κάνει με εγχώρια συγκροτήματα. Έτσι λοιπόν, λίγο πριν τις 20:00 βρέθηκα Ηπείρου και Αχαρνών (χωρίς καμία διάθεση να με γιουχαΐσει κανείς, όπως λέει και το γνωστό άσμα του Σαββόπουλου), για τη συναυλία των Dimlight, μαζί με τους Humayrah, Wings In Motion και τους Mindthreat.

Λίγο μετά τις 20:00 λοιπόν, έγινε η αρχή με τους Mindthreat.  Ένα συγκρότημα που οφείλω να πω, πως δεν είχα καθόλου υπόψη μου, αλλά μετά από εκείνη την 30-λεπτη εμφάνιση, σίγουρα έδωσαν λόγο σε πολλούς σαν και εμένα να ξεκινήσουν να ασχολούνται μαζί τους. Η εμφάνιση τους ήταν ακέραια και ως συγκρότημα έδειξαν πως έχουν δουλέψει αρκετά τόσο από άποψη ερμηνείας των τραγουδιών τους, όσο και στην σκηνική παρουσία τους. Αν θα μπορούσαμε να τους «κατατάξουμε» κάπου, θα έλεγα πως η θέση τους ανήκει κυρίως στην metalcore σκηνή, καθώς είχαν εμφανείς επιρροές από συγκροτήματα όπως είναι οι Bullet For My Valentine και οι Slipknot. Όπως είχα μάθει χαζεύοντας λίγο παραπάνω στον μαγικό αυτό χώρο του διαδικτύου, οι Mindthreat είχαν αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στο Wacken Open Air Festival της Γερμανίας, την χρονιά που πέρασε. Αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε λίγο καιρό την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά. Το μέλλον για αυτούς φαίνεται πως θα είναι λαμπρό.

Δεύτεροι κατά σειρά, ανέβηκαν οι Wings In Motion. Ένα εξαμελές σχήμα με progressive και μελωδικού death, κυρίως στοιχεία. Ιδιαίτερα καλή εντύπωση μου έκανε η φωνή του τραγουδιστή τους, που μπορώ να πω πως είχε αρκετές επιρροές από αυτή του γνωστού μας, Bruce Dickinson. Η φωνή του, εναλλασσόταν με τα growls που είχε αναλάβει ο μπασίστας του συγκροτήματος. Και από αυτούς αναμένεται να δούμε να κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους μέσα στη χρονιά που διανύουμε. 

Μετά από λίγη ώρα και αφού έγιναν και οι απαραίτητες αλλαγές, ήρθε η σειρά των Humayrah. Εκείνους τους θυμόμουν και από την αντίστοιχη περσινή τους εμφάνιση στον ίδιο χώρο, ξανά με τους Dimlight, καθώς και με τους Meden Agan και τους Layil. Θυμάμαι πως μου είχαν προκαλέσει μια ευχάριστη έκπληξη, με την θετική δόση ενέργειας που είχαν δώσει στη σκηνή τότε, πράγμα στο οποίο και φέτος έδειξαν πως δεν υστερούσαν καθόλου. Death metal καταβολών οι Humayrah, με ήχο εφάμιλλο συγκροτημάτων όπως είναι οι Napalm Death, οι Six Feet Under και οι Canibal Corpse για παράδειγμα. Το κοινό που με την πάροδο του χρόνου αυξανόταν, έδειχνε να το διασκεδάζει συμμετέχοντας σε διάφορα mosh-pits που συνέβαιναν σε διάφορες χρονικές στιγμές της εμφάνισης τους. Μέσα στα highlights, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την εμφάνιση του Πέτρου ‘Invoker’ Μηλιάδη των Dimlight για να ερμηνεύσει μαζί τους, το τραγούδι τους με τίτλο ‘Dance Of Zalongo’. 

Πλέον ήρθε και η σειρά του main act της βραδιάς, που δεν ήταν άλλο από τους Dimlight. Το συγκρότημα, με ένα νέο δίσκο πλέον να έχει κυκλοφορήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, εμφανίστηκε σε ελληνικό έδαφος για πρώτη φορά, μετά και από την σπουδαία διάκριση της συμμετοχής τους στο Metal Female Voices Festival στο Βέλγιο με συγκροτήματα όπως είναι οι Lacuna Coil, οι Arch Enemy, οι Epica και πολλά άλλα ακόμα.

Η εμφάνιση από την πλευρά του συγκροτήματος, όπως ήταν φυσικό, δεν υστερούσε πουθενά σε σύγκριση με τα σχήματα που είχαν προηγηθεί. Άψογος επαγγελματισμός και ερμηνεία από τους ίδιους, που έκαναν ότι περνούσε από την πλευρά τους για να το διασκεδάσει ο κόσμος όσο περισσότερο γινόταν. Δεν ήταν λίγες οι φορές που παρακινούσαν το κοινό να σηκώσει τα χέρια ψηλά και να συμμετάσχει στους παλμούς των τραγουδιών τους, που όπως ήταν φυσικό η πλειοψηφία τους  άνηκε στο ‘Psychosynthesis’, ενώ κάπου στη μέση του set διασκεύασαν επίσης και το γνωστό τραγούδι της Kylie Minogue, ‘Confide In Me’. 

Για το τέλος θα ήθελα να επισημάνω, πως όλα τα παραπάνω μπορούσε κανείς να τα απολαύσει με ένα εισιτήριο που έκανε μόλις 7 ευρώ. Και τα τέσσερα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στη σκηνή του Κυττάρου, απέδειξαν για άλλη μια φορά πως η εγχώρια metal σκηνή, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές του εξωτερικού, όσο βεβαίως υπάρχει όρεξη για πραγματική δουλειά και περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση και εξέλιξη. Πιστεύω πως όσοι είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε εκείνη τη συναυλία, ευχαριστήθηκαν καταρχήν μια πολύ καλή metal μουσική βραδιά και αφετέρου απόλαυσαν στην πράξη, όλα τα παραπάνω! Εύχομαι, να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και από άλλα συγκροτήματα, με παρόμοια ανταπόκριση από τον κόσμο, που δικαίως έχει την απαίτηση να δει κάτι το αξιόλογο για να περάσει μια όμορφη βραδιά, σαν αυτή στο Κύτταρο.

MindThreat setlist:

Under The Surface

Not Your Fate

Daybreak

Where The Lights Are Dead

Smoke'm If You Got 'Em

Worthless

Amidst Your Bloodlines

Wings In Motion setlist:

The Perfect Lines
Through The Shadows
One Moment To Lose It All
Manhunt
In Absentia Of Tomorrow
Lifetrap

Dimlight setlist:

Path Of Ritual

Dimlight

Unify

R.I.D.

Cardinal Sins

Masters Of Our Fate

Confide In Me

Stillborn Debris

Absence Of Light

Dark Emotion

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Ανταπόκριση: Πέτρος Μελίδης

Φωτογραφίες: Άννα Μπαρδακά

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας