Epica/Skeptical Minds/Seduce The Heaven @ Gagarin 205, Αθήνα (26/5/12) PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Μάιος 2012 20:18

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, έμελλε να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, όσον αφορά τα μεταλλικά δρώμενα της χώρας. Αυτό συνέβη, όχι μονάχα με την αφορμή την επίσκεψη των Ολλανδών, Epica, αλλά και με το γεγονός πως οι συναυλίες τους, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,  ανοίχτηκαν από μπάντες που, μαζί τους, θα συμμετέχουν τον Οκτώβριο στο Metal Female Voices Festival. Ένα βελγικό φεστιβάλ με ιδιαίτερη σημασία, καθώς όπως αναφέρει και η ονομασία του, είναι αφιερωμένο σε metal συγκροτήματα γυναικείων φωνητικών. Η αρχή έγινε επί αθηναϊκού εδάφους, στο Gagarin. Μαζί με τους Epica, την συναυλία πλαισίωναν επίσης οι Έλληνες Seduce The Heaven, καθώς και οι Skeptical Minds.  

Λίγο μετά τις 20:00, ανέβηκαν πρώτοι στη σκηνή, οι «δικοί μας»,  Seduce The Heaven. Ένα κυριολεκτικά φρέσκο συγκρότημα, καθώς όπως μας ενημέρωσαν και οι ίδιοι, η εμφάνιση τους εκείνη, έμελλε να είναι και η παρθενική τους! Αυτό το γεγονός, είναι από μόνο του, φυσικά αξιοσημείωτο. Ωστόσο,  δεν θα μπορούσε να μην εγκυμονεί και κάποιες επιφυλάξεις ή ακόμα και κινδύνους, λόγω της σκηνικής τους απειρίας. Παρόλα αυτά, η μπάντα ήρθε πολύ καλά προετοιμασμένη και μας προσέφερε στα 45 περίπου λεπτά της παρουσίασης τους, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, για το μέλλον της εγχώριας metal σκηνής. Οι Seduce The Heaven, ανέδειξαν έναν δυναμισμό και ενθουσιασμό, που μεταδόθηκε και στο κοινό που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο και αυξανόταν σιγά-σιγά σε αριθμό.  Αναμένουμε σύντομα και το δισκογραφικό τους ντεμπούτο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αφού μεσολάβησε και ένας σχετικός χρόνος προετοιμασίας, την σκυτάλη παρέλαβαν, οι Skeptical Minds.  Πρόκειται για ένα «πολυεθνικό» metal σχήμα που εδρεύει στο Βέλγιο, με βάση το industrial και πιο ηλεκτρονικούς ήχους,. Όπως αναμενόταν, οι Skeptical Minds ανέλαβαν και αυτοί με την σειρά τους, να ανεβάσουν τον ενθουσιασμό του κοινού, κάτι που πέτυχαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.  Ωστόσο, αν και στο ξεκίνημα με το ‘No Way Out’, αντιμετώπισαν κάποια τεχνικά προβλήματα, αυτό το συμβάν δεν ήταν ικανό να τους χαλάσει την εμφάνιση. Εκεί φάνηκε το πόσο καλά δεμένοι και έμπειροι είναι σαν σχήμα. Μέσα στα μεγάλα ατού της τραγουδίστριας, Caroline, μπορούμε να βάλουμε την άμεση της επικοινωνία με το κοινό, το οποίο ακολουθούσε τις προσταγές τις,  χωρίς ιδιαίτερο  κόπο. Επίσης αξίζει να σημειωθεί, πως κατά την διάρκεια του set list, εμφανίστηκε στην σκηνή, η τραγουδίστρια των Meden Agan, Ηλιάνα Τσακιράκη, όπου μαζί τους ερμήνευσε το ‘Broken Dolls’.  Ανάμεσα στα εννέα συνολικά τραγούδια, περιλαμβάνονταν και δύο διασκευές. Συγκεκριμένα η μπάντα ερμήνευσε το ‘The Ace Of Spades’ των Motorhead, και έκλεισε την εμφάνιση του με το ‘Born To Be Wild’ των Stepenwolf.  Στην υπόκλιση, παίρνοντας το μικρόφωνο ο ελληνικής καταγωγής κιθαρίστας, Michel Stiakakis, ευχαρίστησε το κοινό, λέγοντας σε άπταιστα ελληνικά, πως αυτό ήταν το καλύτερο κοινό, που συνάντησαν ποτέ!  

Πλέον, ήρθε η ώρα για το κύριο δρώμενο της βραδιάς, που δεν ήταν άλλο, από τους Ολλανδούς Epica.  Έχοντας πλέον, κυκλοφορήσει έναν νέο δίσκο, και με την προσθήκη πλέον στο σχήμα, ενός νέου μπασίστα, έκαναν μια στάση και στην Ελλάδα στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του ‘Requiem For The Indifferent’ . 

Το set-list τους, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν βασισμένο κυρίως στο νέο τους δίσκο, συμπεριλαμβανομένων των κλασσικών τους επιτυχιών, όπως είναι τα ‘The Phantom Agony’, ‘Sensorium’ και ‘Cry For The Moon’ κ.α.  Η εμφάνιση τους, όπως συνηθίζουν να κάνουν κάθε φορά που μας επισκέπτονται,  ήταν κάτι παραπάνω από πολύ καλή, όχι μόνο σε ερμηνευτικό επίπεδο, αλλά και σε χρονική διάρκεια, καθώς αυτή πλησίασε το δίωρο.   

Βγαίνοντας από τον χώρο της συναυλίας, είδα πολλά πρόσωπα, φανερά ικανοποιημένα.  Ίσως να ήταν μεγάλη και η δίψα του αθηναϊκού κοινού για μια τέτοιου είδους συναυλία, καθώς είχαν περάσει σχεδόν δύο μήνες από το τελευταίο metal female fronted live (με Dimlight & Meden Agan) και ακόμα πιο πολύς καιρός από τότε που μας επισκέφτηκαν τόσο η Tarja Turunen, όσο και οι Arch Enemy.  Πιστεύω πως ήταν ένας καλός επίλογος για την φετινή σεζόν σε κλειστούς χώρους, που σε λίγο φτάνει στο τέλος της. Ραντεβού στα επερχόμενα καλοκαιρινά φεστιβάλ!

Seduce The Heaven setlist:

'Reflection'

'Baseless Addiction'

'Field Of Dreams'

'Helpless Mind'

'Illusive Light'

Skeptical Minds setlist:

'No Way Out'

'Alcohol'

'Intertia'

'Someone New'

'Skeleton Key'

'Broken Dolls' (ft. Iliana Tsakiraki of Meden Agan)

'Ace Of Spades'

'Living In A Movie'

'Born To Be Wild'

Epica setlist:

'Karma'
'Monopoly On Truth'
'Sensorium'
'Deter The Tyrant'
'Serenade Of Self-Destruction'
'Sancta Terra'
'Delirium'
'Black Infinity'
'The Obsessive Devotion'
'Storm The Sorrow'
'The Phantom Agony'
'Cry For The Moon'
'Unleashed'
'Consign To Oblivion'

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Ανταπόκριση: Πέτρος Μελίδης

Φωτογραφίες: Άννα Μπαρδακά

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας