Dimlight/Meden Agan/Humayrah/Layil @ Κύτταρο 31/3/12 PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 09 Απρίλιος 2012 20:33

Το τελευταίο Σαββατιάτικο απόγευμα του Μαρτίου, ήταν από καιρό προγραμματισμένο πως θα άνηκε στους Dimlight και στην επίσημη παρουσίαση, της δεύτερης κατά σειρά δισκογραφικής τους δουλειάς με τίτλο ‘Psychosynthesis’.  Αυτή έλαβε μέρος στο γνωστό και ιστορικό Κύτταρο στην Αθήνα, όπου έπαιξαν μαζί με τους Meden Agan,  τους Humayrah και τους Layil.  Τη μέρα που οι Dimlight, είχαν παρουσιάσει το δίσκο τους σε μια ειδική συνάντηση με συντάκτες από διάφορα μουσικά websites (ανάμεσα τους και το SawBiz.gr), μας είχαν προϊδεάσει πως θα έκαναν ένα show, το οποίο δεν έχει ξαναγίνει, γεμάτο πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Πλέον εκείνη η μέρα έφτασε και έμελε να δούμε, τι μας ετοίμαζαν όλο αυτό τον καιρό.

Η αρχή έγινε με τους Layil. Ένα συγκρότημα σε post/progressive κατεύθυνση με γυναικεία φωνητικά. Το εν λόγω συγκρότημα είχε συμμετάσχει στο schoolwave του 2009, έχοντας αποσπάσει θετικότατα σχόλια. Ομολογώ πως εγώ, όπως και αρκετοί άλλοι θεατές δεν τους γνωρίζαμε καλά. Γενικά η μπάντα ήταν ιδιαίτερα δεμένη και πραγματοποίησε μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Ο ήχος τους, μου θύμισε ιδιαίτερα μπάντες όπως οι Gathering της εποχής με Anneke Van Giersbergen, οι Katatonia και οι Porcupine Tree.  Μοναδικό μελανό σημείο, ο ήχος που για τα δεδομένα του Κυττάρου,  θα μπορούσε να αποδοθεί ηχοληπτικά, πολύ καλύτερα προς το κοινό κατά τη διάρκεια του set τους.  Ωστόσο αυτό, δεν επισκίασε τις καλές εντυπώσεις που μας άφησαν οι Layil.

Μετά ήρθε η σειρά των Humayrah. Ένα νέο και γεμάτο όρεξη συγκρότημα , το οποίο όπως μάθαμε αυτό τον καιρό ετοιμάζει το δισκογραφικό του ντεμπούτο με τη συμβολή του Foti Benardo, αλλά και του Πέτρου ‘Invoker’ Μηλιάδη των Dimlight. Η εμφάνιση τους εκείνο το βράδυ, αποτέλεσε για πολλούς μια ευχάριστη έκπληξη. Το vibe και η ενέργεια που μετέδιδαν απάνω στη σκηνή, λαμβάνονταν από το κοινό πολύ θετικά. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που επιδίδονταν σε head banging κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους. Το να καταφέρει ένα συγκρότημα κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ένα νέο συγκρότημα, δεν είναι καθόλου εύκολο. Αξίζουν  ιδιαίτερα μπράβο στους  Humayrah, οι οποίοι αν συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι, βρίσκονται σίγουρα σε καλό δρόμο και το μέλλον θα τους ανήκει. Είναι από τις μπάντες που σίγουρα, θα αποτελέσουν μια ελπίδα για την εγχώρια death metal σκηνή.

Χωρίς καθόλου καθυστερήσεις, παρά μόνο με τον αναγκαίο χρόνο αναμονής για να στηθούν τα μουσικά όργανα και εξαρτήματα, ήρθε πλέον η ώρα της εμφάνισης των Meden Agan στη σκηνή.  Πριν λίγο καιρό, είχα ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για την πρόσφατη τους εμφάνιση στο Principal της Θεσσαλονίκης, όπου  είχαν προηγηθεί της Tarja Turunen. Το συγκρότημα, με το πολύ καλό ντεμπούτο, ‘Erevos Aeanon’ στην κατοχή του, έμελε πλέον να δείξει και στο αθηναϊκό κοινό, το τι μπορεί να κάνει, ζωντανό στο Κύτταρο.    

Δεν ήταν λίγοι αυτοί, που είχαν έρθει για τους Meden Agan. Ανάμεσα τους, αρκετοί πιτσιρικάδες με μπλούζες του εν λόγω συγκροτήματος, που διακρίνονταν μέσα στο κοινό και περίμεναν την στιγμή που θα ανέβουν απάνω στη σκηνή. Το set τους ξεκίνησε με το ‘From The Ashes Of Sin’ , με πολλές επευφημίες μόλις εμφανίστηκε στη σκηνή η Ηλιάνα Τσακιράκη. Η εμφάνιση τους, όπως ήταν και αναμενόμενο, βασίστηκε απάνω στον πρώτο τους δίσκο, ο οποίος κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο.  Σε όλη την διάρκεια της εμφάνισης τους, επικρατούσε ενθουσιασμός στο κοινό, το οποίο ανταποκρινόταν στις οδηγίες, που με τσαχπινιά και ταπεραμέντο οπερετικής ερμηνεύτριας, έδινε η τραγουδίστρια των Meden Agan. Μάλιστα, σε ορισμένες στιγμές, είχαμε και ανοίγματα χώρου από το ακροατήριο προκειμένου να προβούν ορισμένοι σε moshing! Ένα από τα αξιοσημείωτα, ήταν επίσης και η guest συμμετοχή της Maxi Nil (Visions Of Atlantis), όπου παρέα με την Ηλιάνα ερμήνευσαν το ‘Somewhere’ των Within Temptation. Οι Meden Agan επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το καλό τους όνομα και την φιλότιμη ερμηνεία τους, απάνω στη σκηνή. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μην επαναπαυτούν. Δουλεύοντας  με τον ίδιο ρυθμό, με το πέρασμα του χρόνου, θα έρθει και η επιθυμητή εξέλιξη και αναγνώριση.   

Πλέον ήρθε η ώρα για τους headliners της συναυλίας αυτής, τους Dimlight. Το συγκρότημα αποτελείται από τους δύο κιθαρίστες (Invoker και Νίκο), την τραγουδίστρια, Sanna Salou και το νέο ντράμερ, τον Πέτρο Χαρίτο. Το μπάσο και φυσικά τα πλήκτρα, ήταν προηχογραφημένα. Αυτή δεν ήταν η πρώτη εμφάνιση τους καθώς, είχαν ήδη ξεκινήσει μια περιοδεία, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, παίζοντας σε διάφορες ελληνικές πόλεις της επαρχίας.

Κατά βάση, όπως ήταν αναμενόμενο, η εμφάνιση τους βασίστηκε περισσότερο στο ‘Psychosynthesis’. Κατά την διάρκεια της, είχαμε διάφορες σπουδαίες συμμετοχές, όπως αυτή του βιολιστή Χαράλαμπου Παρίτση στο κομμάτι, ‘Stillborn Debris’, της Ηλιάνας των Meden Agan, η οποία ανέβηκε ξανά στη σκηνή, για να ερμηνεύσει μαζί τους το ‘Mind’s Game’ και του κιθαρίστα Στέλιου Μαυρομύτη (πρώην Septic Flesh, Astarte) στα ‘Unify’ και ‘Cardinal Sins’. Αξίζουν συγχαρητήρια, για την άρτια εμφάνιση του γκρουπ, τόσο ηχητικά, όσο και στις λεπτομέρειες της εμφάνισης τους, από τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν τα φώτα, μέχρι τα πυροτεχνήματα και τα εφέ. Οι Dimlight θα μπορούσαν να αποτελέσουν, παράδειγμα προς μίμηση για πολλές εγχώριες metal μπάντες. Έχοντας ως μέτρο σύγκρισης, την εμφάνιση τους στην Αθήνα, στο 7 Sins πίσω στο 2010, μπορώ χωρίς δυσκολία να πω, πως από τότε, δούλεψαν πολύ και έχουν σίγουρα ανέβει επίπεδο.

Δανείζοντας τον στίχο από τους AC/DC, ‘It’s a long way to the top, if you want to Rock n’ Roll’, ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια και από τις τέσσερις μπάντες που μας χάρισαν μια όμορφη μουσικά βραδιά. Και πάλι Μπράβο!  

Meden Agan Set list :

Intro
From The Ashes Of Sin
Dissolve Into Grey
Sensorium (Epica cover)
All Seems Lost
Blinded By Faith
Somewhere (Feat. Maxi Nil)
Tribute To Life
Thoughtlesh (Korn cover)
Erevos Aenaon
Nemesis
Black Sky

Dimlight Set list :

Masters Of Our Faith

Dimlight

Lucid Dreams

Agonize

Path Of Ritual

Mind’s Game (Feat. Ηλιάνα Τσακιράκη)

Quest Of The Fallen

R.I.D.

Stillborn Debris (Feat. Χαράλαμπος Παρίτσης)

Black Hole

Unify (Feat. Στέλιος Μαυρομύτης)

Cardinal Sins (Feat. Στέλιος Μαυρομύτης)

Absense Of Light

Dark Emotion

Ανταπόκριση - Φωτογραφίες : Πέτρος Μελίδης

Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας